Den korte versjonen:
1. Sjekk epost, aksepter invitasjon fra Spond/Sandved skolekorps og opprett konto
2. Installer Spond -appen på telefonen og logg inn
3. Sett opp Cashback i Spond
4. Nå får du all korps-info på ett sted og kan enkelt kommunisere med andre i korpset, eks dirigent. Samtidig får korpset økonomisk støtte når du handler på utvalgte steder.
 
Den lange versjonen:
Spond er en norsk suksess som du kanskje kjenner fra andre lag/organisasjoner. Det er en kombinert mobil-app/nettløsning for organisering av aktiviteter i tillegg til kommunikasjon mellom korpset og hjemmet. 
 
Korpsets nettside vil fortsatt brukes til annonsering av aktiviteter o.l, spesielt i tilfeller hvor det kan ha interesse for de som ikke er medlemmer, men kommunikasjon av mer intern art ønsker vi å flytte over på Spond. Øvinger, seminarer, konserter, reiser, osv - alt på ett sted.
 
Foresatte og registrering
Junior-/hovedkorpsinger skal i går ha mottatt en invitasjon sendt til epostadressen vi har registrert på primærforesatt. Du må akseptere invitasjonen og opprette en bruker dersom du ikke har dette fra før. 
 
Ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du ikke finner invitasjonen i innboks eller søppelfilteret.
 
Spond for Aspirantkorpset kommer snart, nærmere beskjed følger.
 
Spond-appen: Få øvinger/seminarer/konserter rett inn i kalender på telefonen
Det er selvsagt valgfritt å ta i bruk Spond-appen på telefonen, men det har flere fordeler over å kun motta epost.
 
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spond.spond
iPhone: https://apps.apple.com/no/app/spond/id755596884 
 
Ved å bruke appen får du all informasjon for korpsingen din på ett sted, uten at det forsvinner blant andre eposter eller Facebook meldinger. Du kan enkelt gi beskjed ved sykdom eller annet fravær. Alle aktiviteter for korpsingen synkroniseres også med kalender på telefonen din hvis ønskelig - skru det på i appen så er du alltid oppdatert. 
 
Hvis du ikke ønsker å bruke appen eller ikke har en kompatibel telefon vil du motta meldinger og påminnelser via epost, men invitasjonen må aksepteres først.
 
Gi korpsingen tilgang til Spond
Det er mulig å gi korpsingene en egen bruker på Spond slik at de får samme informasjonen opp på sin telefon. Da kan de selv markere dersom de eksempelvis ikke kan komme på en øving. 
 
Her legger vi opp til at foresatte vurderer om dette er et ansvar som korpsingen kan ha. Ta kontakt dersom du trenger hjelp til å sette det opp.
 
Myndige korpsinger får tilgang til Spond umiddelbart dersom de selv ber om det.
 
Støtt korpset med Cashback
Via Spond kan du også støtte korpset økonomisk når du handler på utvalgte steder. Det koster deg ingenting, men korpset får en liten andel av kjøpesummen.
 
Trykk på sparegrisen i Spond-appen for å sette det opp. 
 
Cashback kan også registreres uten Spond-appen ved å gå til korpsets Cashback side hos Spond: https://supporter.spond.com/qchs9znpdamjakznu4mfe4wfkqm4 . Del gjerne linken med venner og familie!
 
Dersom du allerede støtter et annet lag/organisasjon med Spond Cashback er mulig å angi en prosentvis fordeling mellom flere, da slipper du å velge èn som får alt.